Az Élet iskolája 2.

forrrrasNos?
Az Iskolát tehát mindenki máshol, máskor találja meg önmaga számára.
Az a fontos, hogy akarjuk!
Aki elszánta magát, akiben megjelent az érzés: változni és változtatni, az máris ott áll a kapuban és beléphet.
Elárulom: nem is kell messzire mennie!:-)
Olyan ez, mint amikor eldönti: elindul a maratoni futáson és már eldördült a startpisztoly. Most már �csak� futnia kell.
Addig is járjon nyitott szemmel és nyitott szívvel, hogy ráleljen a jelre.

Hogy mi az a jel?

Nos, bármi lehet. Azt biztos, hogy nem ott, saját �barlangjában� fog rátalálni. Ezért inkább már most határozza el, hogy változtat néhány dolgon. Mondjuk, formálja át eddigi megszokott életét.
Nem kell ám nagy dolgokra gondolni. Lehet ez bármily� hétköznapi, apróságnak tűnő dolog is. Cserélje le megszokott, csíkos pizsamáját. Vagy változtasson az eddigi szokásain. Ne ugyanazokat a műsorokat nézze a TV-ben, ne a megszokott mozdulatokkal ébredjen. A reggeli kávé helyett próbálja ki a teát. Hazafelé szálljon ki az autójából és sétáljon egy negyed órát…
Látja?! Apróságok, de egy óriási lépés első, meghatározó mozdulatai.

Milyen érzések vannak Önben?
Leginkább üresség?

Megértem! A régi élete már nem elégíti ki, de csak vár és nem tesz semmit azért, hogy végre történjen valami. Ugyanakkor ott motoszkál Önben a vágy, hogy történjen már változás! Megismerjen másokat, lásson másféle élethelyzeteket, beszélhessen és hallgathasson.

Legtöbben csak olyan helyzetekbe mennek bele, aminek úgy vélik, garantált a folytatása. Ezért ők csak akkor szólítanak meg valakit, ha a másik már jelét adta kedvességének, nyitottságának. Segítenek a másiknak, ha ő is segítőkész velük. Azt adják, amit kapnak, tehát érdekből cselekednek. Ezeket az embereket “tüköremberek”-nek nevezzük. Ha igazán sikeres és boldog akar lenni, fel kell hagynia a tükör mutogatásával és forrássá kell válnia. A “forrásemberek” kezdeményezők. Nem a másiktól teszik függővé, hogy hogyan viselkedjenek, hanem a szívük vezérli őket. Minél feljebb és feljebb fog jutni a fejlődésben, annál több kísértést fog megtapasztalni. Ezért egyre több pozitív impulzusra lesz szüksége. Vegyen egy pár jó könyvet, amik segíthetik a tanulásban. Keresse olyan emberek társaságát, akik már egy ideje ezen az úton járnak. A tanácsokat pedig hallgassa meg, de saját maga találja ki, mi a megfelelő fejlődési terve. Mert ami jó az egyik embernek, nem biztos, hogy működik Önnél.
Az egyéni képességeket figyelembe véve, a leggyengébb láncszem-elve érvényesül. Vagyis egy lánc ott szakad el, ahol a leggyengébb. Az a képességünk akadályozza leginkább sikerünket, amelyikben a leggyengébbek vagyunk.
Állítson fel egy listát, kezdje a leggyengébbel. Ha abban fejlődött, sorra veheti az aktuális leggyengébbet, és így csak egy dologra kell mindig koncentrálnia.

Cimkék: