Kineziológiával

Minden ember önkéntelenül arra vágyik, hogy harmóniában éljen. Az ember egy hármas egységben működik. A test-lélek-szellem hármasságában. Ha itt harmónia van, akkor tudjuk jól érezni magunkat a bőrünkben, akkor tudunk céljaink, vágyaink elérésére összpontosítva előre haladni és akkor vagyunk tisztában önmagunkkal is. Ekkor vagyunk egészségesek.kineziologiakez

Betegség akkor alakul ki, ha a személyiség nincs harmóniában a lélekkel.

Hitem szerint a betegség nem más, mint a testünkben-lelkünkben és szellemünkben előforduló negatív energiablokkok sorozata, mely az  életünk során elszenvedett traumák eredménye.

Eleinte  negatív lelkiállapotként mutatkozik a diszharmónia alakul ki.szomorúak, feszültek, izgatottak, dühösek leszünk. , később a megbetegedésben mutatkozik meg már a fizikai szinten.

A kineziológia, olyan holisztikus gyógymód, mely a keleti, tapasztalati úton szerzett tudás (pl.: akupresszúra, meridiánok,), és a modern nyugati tudományok (táplálkozástan, mozgástan) ötvözésével jött létre.

Mint holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, a kineziológia is  szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza. A kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása, speciális korrekciós technikák segítségével. Az energetikai kiegyenlítés testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot eredményez.

head_yyEgészében véve a kineziológiai kezelés egy hatalmas kaland, mely végigvezet életünkön, az önmegismerés és az önmagunkra találás útján.

Az 1960-as években dolgozta ki egy amerikai csontkovács, George Goodheart-  a kinez. alapjait. Amely a mozgással, az izmok működésével, kapcsolatos.

Miután feltűnt számára, hogy páciensei a kezelés után ugyanazzal a problémával jelentkeznek nála kidolgozta azt a módszert, amellyel az okot kezdte el keresni a panasz megszüntetésére. Módszerének lényege, hogy feltárja azt az életeseményt, ahonnan a probléma ered. Ehhez kidolgozta az izomtesztelést, amely biztos és egyértelmű válaszokat ad a gyógyító számára.

Az izmok ugyanis az agy kijelzői. Minden jó és rossz, ami életünk során történik velünk, amit mondunk vagy nekünk mondanak, elraktározódik a tudatalattinkban és az összes sejtünkben. Izmainkban is ott rejlik életünk története, amely a kineziológia módszerével bármikor lehívható, kihasználva az agy és az izmok közötti kommunikációt. Az izomvizsgálat kapcsolatot teremt az öntudatosság minden szintjén.

Amikor kérdéseket teszünk fel a sejtmemóriával beszélgetünk. Azt figyeljük az izomtesztelés során, hogy a feltett kérdésekre  hogyan, milyen mértékben reagálnak az izmaink.   A gyenge reagálás érzelmi stresszt jelent.  Az izomteszt azt mondja meg, van, vagy nincs stressz egy bizonyos problémával kapcsolatban.  Az oldás során ezen a stresszen dolgozunk. És ezt oldjuk.

Ennek a módszernek a segítségével lehet lehívni az agyból olyan információkat, amikre az illető esetleg már nem is emlékszik. Pl. gyermekkorban elkövetett molesztálás-amikor tudatalattiba nyomjuk a történteket és a hozzá kapcsolódó érzelmeket, nem akarunk vele foglalkozni

v. fogantatás pillanatáig visszamehetünk és a magzati életben megélt történések okát emelhetjük tudatba.

A betegség esetében arról  van szó, hogy az ember nem fogad el valamit lelki szinten és a tudatalattijába száműzi. Ám fizikai szinten megjelennek a tünetek és arra kényszerítik az embert, hogy tudatába emelje, vagyis foglalkozzon vele..

A kineziológia, mivel holisztikus szemléletű, és sokrétű hatással rendelkezik, többféle tünetcsoportnál is bevált, mint hatékony segítség.

·  Allergiák

·  Asztma

·  Viselkedési zavarok

·  Bőrproblémák /ekcéma, makacs gyulladások../

·  Tanulási zavarok /írás, olvasás, számolási zavar/

·  Koncentrálási problémák, nehéz összpontosítás

·  Gyomorpanaszok, evési zavarok

·  Hiperaktivitás

·  Hajhullás

·  Izomgörcsök

·  Koordinációs problémák

·  Meddőség

·  Krónikus fáradtság

·  Nőgyógyászati problémák

·  Pánikbetegség

·  Ágybavizelés

·  Stressz

·  Félelmek

·  Szorongás

·  Önbizalomhiány

·  Társkapcsolati krízisek

·  Szenvedélybetegségek

·  Alvásproblémák

A kineziológia segít:  A segítségnyújtás még ennél is magasabb szintű lehet!

• megismerni önmagunkat, érzelmi működésünket,
• felismerni értékeinket,
• erősíti önbizalmunkat,
• felszabadít a múlt nyomasztó terhei alól
• megtanítja, hogyan kezeljük a stresszt
• oldja a szorongást, félelmet, pánikot, depressziót
• segít eligazodni a párkapcsolat útvesztőiben

A gondolataink teremtő ereje nem csak a félelmeket és a betegségeket képes létre hozni, hanem a harmóniát és a gyógyulást is.

…Miután beazonosítottuk a probléma hátterében álló negatív érzelmet és annak keletkezési idejét, ugyancsak izmaink segítségével teszteljük ki a számunkra legmegfelelőbb korrekciós technikát is.

Többféle oldási technika létezik, mint például a vizualizációs technikák, fényhatások, virágesszenciák, drágakövek használata, vagy az akupresszúrás vagy reflexpontok masszírozása

A vizualizáció módszere azért nagyon hatásos, mert miközben elképzeljük magunkat a vágyott állapotban, arra a helyzetre jellemző gondolatok és érzelmek születnek bennünk. Elképzeljük magunkat olyan helyzetben, környezetben, szituációban, amire vágyunk és ehhez pozitív érzések kapcsolódnak. A vizualizáció gyakorlatilag nem más, mint képekben megjelenített, erősen összpontosított gondolat, amely hasonlóan erős, intenzív érzéseket kelt.

Miért nem gondoljuk és mondjuk ki, amire igazán vágyunk? Sokkal többet nyernénk vele.  Mert ha egy negatív programnak eredménye van, akkor magától értetődik, hogy a pozitív programozás is lehet sikeres.  Amilyen gyakran csak lehet, képzelje el, milyen szeretne lenni, hogyan szeretné alakítani saját életét.

Türelemmel és gyakorlással sikerülni fog a gondolatok és szavak átalakítása.

Ne felejtsük el, hogy néha érdemes több módszer kombinációját választani, hiszen a hatás akkor felgyorsítható, erősíthető. Mindig figyelembe kell venni az adott ember igényeit, hogy abban a pillanatban mi a neki nyújtható leghatékonyabb segítség.

Van választásunk!!!!

Van választásunk abban, hogy hogyan bánunk önmagunkkal. Saját testünkkel és lelkünkkel. Hiszen egységünk bár nagyszerű műszer, mégis állandó karbantartásra szorul .

A kineziológia mint terápiás lehetőség nem kívánja levenni a felelősséget senki válláról. Épp ellenkezőleg, lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy kezébe vegye a teljes felelősséget saját életével kapcsolatban.

Nehéz folyamat, amit sokszor egyedül nem is tudunk elkezdeni. Ha felismertük magunkban a diszharmóniát, hogy valami nem stimmel, nem egységes bennünk, bártan kérjük szakember segítségét. Mert mi azért vagyunk, hogy segítő kezet nyújtsunk az úton. Bátorítunk, megoldásokat, lehetőségeket mutatunk.

A választáshoz!