Az Élet iskolája 1.

september-on-the-road-779494Létezik egy Iskola, ahová bárki beiratkozhat. Ám már maga a beiratkozás sem olyan, amit általában az iskolákról tudunk…
Egy iskola, amire talán a ma diákjai vágyakoznak. De nem csak a fiatalok, hanem bárki, aki most úgy érzi, valami nem “kerek” az életében. Kellene valami változás, valami (vagy valaki), amitől (vagy akitől) bekövetkezik a hőn vágyott érzés…
Van egy Iskola, ami mindenben más. Mert itt nincsenek tanórák, sem számonkérések. A tananyag személyre szabott, a képzés ideje változó. Addig tart és annyi mennyiségben, amennyire az embernek szüksége van ahhoz, hogy megtanulja az adott leckét.

Sőt, egészen addig adják fel a leckét, míg meg nem tanulja az ember. Itt nincs bukás, csak lehetőségek vannak.
Hogy mit fognak tanulni? Én azt nem tudom előre megmondani, hiszen mindenkinek másra van szüksége a személyiségétől, neveltetésétől, családi hátterétől és sok más dologtól függően. Ne számítson egyértelmű jegyzetekre. Lehet, hogy jelekből kell következtetnie a tanulnivalókra, vagy adott problémákból fogja kiolvasni a teendőit.
A tanítás sem a megszokott keretek között zajlik. Ez egy Iskola, de nincs épülete, nincs tanterem, sőt, tanórák sincsenek. Nincsenek könyvek sem. Mert az életet nem lehet könyvekből megtanulni.
És mennyibe kerül a tanulás? Nos, ez is személytől függ. De általában kevesebbet fizet az, aki hamarabb megtanulja a leckéket.

Ugye mennyire érdekes?

Kíváncsivá tettem?
Megértem! Erre sokan felkapják a fejüket. Mert sokan vannak, akik valami hasonlót keresnek. Egy segítséget, egy útjelző táblát, vagy talán egy iskolát. Ahhoz, hogy “kerekebb” harmonikusabb legyen az életük. Valami mankót a változáshoz.

Már hallom a következő kérdést: Hol van ez az iskola?
A kérdés helyénvaló! De mindenkinek magának kell rátalálnia erre az iskolára. Ha eljött az ideje, és nyitottá fog válni a tanulásra, higgye el, épp ott fog állni előtte!
Addig is fontos megjegyeznie, hogy mindenkitől lehet tanulni! A leghitelesebb az, aki az adott képességet maga is tanulással, küzdelemmel sajátította el. Ezért,hogy a jeleket, tanulnivalókat, a mentorát megtalálja, járjon mindig nyitott szemmel és főként nyitott szívvel!