Kihívás önmagadért -20.nap

Már a 20. napnál tartunk… Hihetetlen… Remélem nem bántátok meg az eddigi utat.
Javaslom ha lehet ezt a nap során inkább a reggeli órákban végezzétek el, hogy utána egész nap élvezzétek , és figyeljetek oda rá, hogy mi az amit érdemeltek!
Ez az utolsó előtti nap.
Mai feladat: tekints vissza a feladataidra, vizsgáld meg őket és gondold át, kell-e még bármilyen finomhangolást végezned ezekkel kapcsolatban.
Ezután gondolj egy személyre, akiről úgy véled, hogy nehézségben van, hogy lehet boldogtalan, rosszkedvű sokszor, vagy folyton panaszkodik.
Ne minősítve, de tényszerűen vizsgáld meg, szeretettel, van –e ilyen ember a környezetedben.
Ez a személy bárki lehet az életedből – munkatárs, barát, családtag vagy csak ismerős.
Bárki(k) is legyen(ek) az illető(k), küldd el neki(k) a történetet a tegnapi feladatból.
Ezután, írd le a noteszedbe, mit éreztél, amikor megosztottad ezt a történetet vele/velük. Fogékony(ak) volt(ak)? Ha igen, ezt hogyan fejezték ki? Hálás(ak) volt(ak)? Megköszönte/-ék? Megtárgyaltad vele/velük? Ha van hozzá kedved, akkor ezt is megoszthatod a csoportunkban 📷🙂
Szanszkrit mantra: Om Ritam Namah
“A tetteimet és a vágyaimat a kozmikus intelligencia támogatja.”
Központi gondolat: „Ma a luxus, a gazdagság pillanataival kényeztetem magam.”
Meditáció magyarul:
Meditáció angolul:
Üdvözöllek a 20. napon!
Amikor értékesnek hiszed magad, több értékkel, komforttal és élvezettel veszed körbe magad, mint amire feltétlenül szükséged lenne. A luxus szeretete nem jelenti, hogy materialista vagy. Nem kell, hogy feltétlenül drága külsőségekben nyilvánuljon meg, mint egy drága autó, vagy egy fényűző lakás.
Luxus a kertből szedett rózsa intenzív illata, egy csepp illóolaj a fürdővizedben, egy darab finom csokoládé, vagy egy kellemes zene. Ezek mind olyan megnyilvánulásai a luxusnak, amelyek bár nem kerülnek sokba, mégis sokat jelentenek.
Mit gondolsz, megérdemled te is ezt a fajta luxust?
A luxus természetes állapotunk, ahogy a bőség is születési jogunk. Egy védikus bölcsesség azt mondja: minden ember egy darabka arany. Tiszta arany a lényünk esszenciája, amely az univerzumot átható szeretetből teremtetett. Az arany éppoly fénylő, és magasztos, mint te vagy. Egy ilyen kincs, mint te vagy megérdemel minden jót, amit csak a világ adni képes.
Ezt észben tartva tudd, hogy ha felemeled az önértékelésedet, azzal az életed minősége is emelkedni fog. A külvilág azzal tükrözi vissza a magadról alkotott nemes gondolataidat, hitrendszereidet és szándékaidat, hogy túláradó bőséggel becsüli meg a kincset, ami vagy.
Ma kezdd el gyakorolni az élet luxusát! Áldozz időt arra, hogy valami olyasmivel ajándékozod meg magad, ami a luxus érzését kelti benned.
Végy egy habfürdőt, egy hosszú sétát a természetben, ossz meg egy különleges teát a barátoddal, vagy feledkezz bele a kedvenc filmedbe.
Tedd ezt szokásoddá.
Minél több luxussal ajándékozod meg magad, annál inkább ismered fel magadban azt a spirituális lényt, aki megérdemli a szeretetet és a bőséget.
Miközben a mai meditációra készülünk,
egy pár pillanatra merengj el a mai nap meghatározó gondolatán:
Ma a luxus pillanataival kényeztetem magam.
Ma a luxus pillanataival kényeztetem magam.
Kezdjünk hát hozzá! Végy fel kényelmes pozíciót, a kezeidet helyezd könnyedén az öledbe, és hunyd be a szemed. Indulj el befelé abba a csendes térbe, ahol kapcsolódhatsz a felsőbb lényeddel. Engedd el a gondolataidat, és kezdd el figyelni a légzésed.
Minden egyes légzéssel egyre jobban ellazulsz, megpihensz, békésebbé válsz.
Most pedig lágyan emeld be a mai nap mantráját.
Ismételd és hagyd áramlani magadban erőfeszítés nélküli könnyedséggel.
Om ritam namah, Om ritam namah:
A tetteimet és a vágyaimat a kozmikus intelligencia támogatja, Om ritam namah
Ha észreveszed, hogy megzavarnak a gondolataid, a külvilág zaja, vagy a testérzeteid, egyszerűen csak irányítsd vissza figyelmed a mantra ismétlésére: Om ritam namah
Most kérlek, hogy merülj el a meditációban. Én majd figyelem az időt, és lágy kongatással jelzem a mantrázás elengedését: Om ritam namah, Om ritam namah A kongatást követően hagyj fel a mantra ismétlésével, a tudatosságod hozd vissza a testedbe. Pihenj pár pillanatig, lassan, mélyen lélegezz. Ha készen állsz, lassan nyisd ki a szemed.
Nap közben vidd magaddal isteni küldetésed tudatát azáltal, hogy felidézed a mai nap meghatározó mondatát:
Ma a luxus pillanataival kényeztetem magam.
Ma a luxus pillanataival kényeztetem magam.
Ma a luxus pillanataival kényeztetem magam.
Namaste