Kihívás önmagadért -17.nap

17. nap
Szívből gratulálok Nektek, hogy még mindig itt vagytok és kitartóan gyógyítjátok magatokat ezekkel a feladatokkal és meditációkkal! 🙂
Mai feladat: készíts egy listát mindazokról a dolgokról, amelyekkel rendelkezel az életben. Ezek lehetnek anyagi javak, nem kézzelfogható tárgyak, spirituális dolgok, kapcsolatok stb.
Példák:
Van mobiltelefonom, amellyel bárkivel kapcsolatba léphetek.
Van ágyam, amelyben aludhatok, van tető a fejem fölött, van vizem és ennivalóm.
Van szeretetem, benső békém és hálám.
Van szabadságom (szabad vagyok).
Van türelmem (türelmes vagyok).
Van erős akaratom.
Van önszertetem (szeretem magamat).
Van (egy) szerető családom.
Van (egy) csodálatos, egészséges testem, tudatom és szellemem.
Vannak szerető kutyáim.
Nincs legmagasabb vagy legalacsonyabb mérce, egész egyszerűen csak vedd számba mindazt, amivel rendelkezel.
Szanszkrit mantra: Szat-Csit-Ananda: Létezés – Tudatosság – Gyönyör
___
Központi gondolat:
„Könnyű szívvel és gondtalanul élem meg a napjaimat, tudván, hogy minden rendben van.”
Meditáció magyarul:
Meditáció angolul:
A meditáció anyaga:
Üdvözöllek a 17. napon.
Vannak, akik napról napra azon aggódva élik az életüket, hogy nem jut nekik elég ahhoz képest, amire szerintük szükségük van a boldogsághoz és biztonságérzethez. Testük nagy valószínűséggel különféle jelzések formájában visszhangozza ezeket az érzéseket. Ilyen jelzések a kellemetlen közérzet, szorongás, aggodalom vagy stressz. Ennek azonban nem kell így lennie. Mindezen tünetek helyett megtanulhatunk bízni az Univerzum intelligenciájában, es gyakorolhatjuk a gondtalan, szorongás mentes életet, melyben nem a hiányra koncentrálunk. Élhetünk úgy, hogy mindig a legjobbra számítunk es életünket igazi öröm tölti be.
Mikor az elme gondtalan gondolatokkal és érzésekkel táplálja a testet, a test visszatér, természetes, boldog és nyugodt állapotába és ebben a boldog létállapotban képesek vagyunk visszaemlékezni arra, hogy valójában kik és mik vagyunk: spirituális lények, akik elválaszthatatlan összeköttetésben állnak az Univerzum teremtő erejével.
Azáltal, hogy újra kapcsolódunk Igazi Természetünkhöz, átlépjük az ego és igazi lényünk közötti láthatatlan határvonalat. Könnyedebben tudjuk venni a dolgokat, a mindennapi helyzeteket humorral tudjuk kezelni, többet nevetünk, még önmagunkon is, mert már nem vesszük magunkat annyira komolyan. A váratlan eseményeket nyugodtan és könnyedén tudjuk kezelni és életünk mentessé válik a melodrámától.
Mi lenne, ha meg tudnánk tanulni, hogy határoljuk el magunkat a jövőért való aggodalomtól és helyette megtanulnánk, hogy mindig megvan mindenünk, amire szükségünk van, vagy amit szeretnénk? Hogyan változnánk? Boldogabbnak és gondtalanabbnak éreznénk magunkat?
Vegyük észre, hogy ezek a minőségek mind elérhetőek számunkra, most, ebben a pillanatban, ha úgy döntünk és ebben az ellazult, gyönyörteli állapotban semmiben nem szenvedünk hiányt, minden szükségletünk, kivétel nélkül kielégítésre kerül.
Gyakoroljuk azt, hogy minden pillanatot, úgy ahogy van, könnyű és nyitott szívvel élünk meg, és figyeljük meg, ahogy ezek a gondtalan pillanatok nagyobb bőséget és határtalan örömet hoznak. Segítségképpen gondoljunk jó időkre, nézzünk meg régi fotókat, játsszuk kedvenc dalainkat, dédelgessük macskánkat, tegyünk egy kényelmes sétát, vagy töltsünk időt olyasvalakivel, aki megmelengeti a szívünket. Tapasztaljuk meg az örömét mindannak, amit szeretünk, beleértvé önmagunkat is. Spirituális lényekként semmitől sem félünk, mert tudjuk, hogy nincs semmi félnivaló, és az egyetlen dolog, ami igazán létezik a világban, az a szeretet.
Ahogy készülünk a mai meditációra, egy pillanatra helyezzük figyelmünket a szívünkbe és fókuszáljunk a mai központi gondolatra:
“Könnyű szívvel és gondtalanul élem meg a napjaimat, tudván, hogy minden rendben van. Könnyű szívvel és gondtalanul élem meg a napjaimat, tudván, hogy minden rendben van. “
Minden rendben van. 📷 🙂 Namasté!