Kihívás önmagadért -18.nap

Kezdjünk neki a 18. napnak!🙂
Nem lesz annyira könnyű a mai tanítás értelmezése, de azt gondolom, minél többször értelmezünk valamit, annál közelebb kerülhetünk a megértéshez. 🙂
Bátran kijelenthetjük, hogy:
Együtt létezünk. Önmagunkkal, a másikkal, legyen az anya, apa, barát, barátnő, férj, feleség, gyermek, unoka. Legyen az a szomszéd, a munkatárs, a buszsofőr, a tanár, minden ember, akivel együtt élsz. Ne tágítsuk nagyra, elég lesz az otthonod, a szülőhazád. 🙂
Mai feladat: írj egy levelet a szülőhazádnak. Fejezd ki az összes érzelmedet, érzésedet, gondolatodat és meggyőződésedet, amit iránta tanúsítasz. Írd le, mit érzel most, mire tanított meg, hogyan látod az átalakulását a jövőben. Minden válasz és érzés indokolt és helyes. Írj le bármit és mindazt, amit a szíved diktál és ami az eszedbe jut. Ne tarts vissza semmit!🙂
Hagyd, hogy (a levél) legyen valódi és hiteles. A kulcs a megbocsátás! 🙂
Szanszkrit Mantra: :: Tat Tvam Aszi ::
Másokat látok magamban és magamat másokban látom.
“Te magad vagyon az”,
(Az te magad vagyon, Te vagy az vagy Az vagy te vagy Te vagy az)
a négy Mahávákya (nagyszerű kijelentés) egyike a védikus Szanatana Dharmában.
A négy mahávákya az alábbi:
+ Aham Brahmaszmi
+ Tat Tvam Aszi
+ Ajam Atma Brahma
+ Pradzsnanam Brahma
___
Központi gondolat: „Megünneplem az egyetemes élettel való egységemet, tudva, hogy mi mind Egy(ek) vagyunk.”
Meditáció magyarul:
Meditáció angolul:
Meditáció szövege magyarul:
Ha csak a fizikai világban élünk, akkor a világot érzékszerveinken át figyeljük meg. Ha azonban csak az érzékszerveinkre támaszkodunk, azt hihetjük, hogy ez a fizikai birodalom az egyetlen valóságunk, melyben minden lény elkülönül egymástól, és a források korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre. Ebből a hiánytudatból kiindulva elkezdjük azt hinni például, hogy míg mások sikeresek és szeretetben élnek, mi kimaradtunk ezekből. Versengésben élünk, amely szembeállít minket egymással, és megakadályozza, hogy igazi boldogságban éljünk.
Valójában mind molekuláris, mind pedig energetikai szinten Te és én egyek vagyunk és mindnyájan a mindent betöltő Lélek egységen osztozunk. Amint rájövünk arra, hogy összekapcsolódunk, a versengés jelensége eltűnik, utat engedve az együttműködésnek és egységtudatnak.
Ebben a tudatállapotban nincs kétségünk afelől, hogy amikor egy egyén sikeres, akkor mindnyájan sikeresek vagyunk.
Igazából, ha én egy vagyok Veled, akkor nem is létezem nélküled.
Buddha két nád köteget használt ennek illusztrálására, melyek míg egymásnak támaszkodva tartottak magukat, mindketten virultak, mert amikor az egyik állt, akkor a másik is. Ha azonban eltávolítjuk az egyik köteget, a másik eldől.
Saját életünkben ezt akkor érthetjük meg, ha a családra gondolunk: a családtagok támogatják egymást nehéz időkben és amikor egy a testvérek közül sikert ér el, az egész család ünnepel. Egy mélyebb spirituális síkon nem csak a szüleinkhez és testvéreinkhez kapcsolódunk, hanem az egész világhoz. Mikor eljutunk erre a felismerésre, egységben élünk, és együtt ünnepeljük mindenki sikerét. Ahogy közeledünk annak a gondolatnak a megértéséhez, hogy egységben élünk, személyes énünket felváltja univerzális énünk.
Szívből jövő kapcsolódást élünk meg mindenkivel, és nagyobb lesz bennünk az együttérzés, amint megosztjuk diadalaikat és örömüket. Őszintén elkezd érdekelni bennünket mások élete, osztatlan figyelmet szentelünk nekik, és segítünk, ha megkérnek minket. Ebben az állapotban a csodák mindennaposak. Itt képesek vagyunk bármit megteremteni, amire csak vagyunk, beleértve a bőséget is, bármilyen formában, amit csak választunk.
Azért történnek csodák, mert szeretetben, mások szolgálatában és együttérzésben élünk.
Az egységtudat hatalmas erőt ad.
Mikor elég ember ismeri fel, hogy valójában egyek, és elengedik az elválasztottság illúzióját, akkor elérjük emelkedett tudat kritikus tömegét, amelynek gyümölcseit nem csak a saját életünkben szüretelhetjük le, hanem segít abban is, hogy meggyógyítsuk a világot.
Tölts ma időt azzal, hogy ebben az egységtudatban élsz.
Légy igazán jelen, és tanúsíts őszinte érdeklődést mások élete iránt, mikor beszélsz velük. Beszélgetéseid során szentelj mindenkinek osztatlan figyelmet, és ajánld fel segítségedet, ha olyasvalakivel találkozol, akinek segítségre van szüksége. Ezeknek az élménynek a táplálása segíteni fog neked abban, hogy még jobban megértesd az igazi egységet.
Kezdjük azzal a meditációt, hogy figyelmünket a központi gondolatra helyezzük:
“Ünneplem azt, hogy egy vagyok minden élettel, tudom, hogy mind egyek vagyunk. “
“Ünneplem azt, hogy egy vagyok minden élettel, tudom, hogy mind egyek vagyunk.