Kihívás önmagadért -13.nap

Itt a 13. nap!
Központi gondolat:
„Ahogy elengedem az életem irányítására tett erőfeszítéseimet, az univerzum végtelen bőséggel halmoz el engem”
Mai feladat: Ülj le és gondolkozz el a szokásaidon, és olyan dolgokon, melyek jellemzőek rád! Idézz fel helyzeteket, amelyeket az életben tapasztaltál! Hogyan reagáltál ezekre? Mik a hajlamaid? Milyen sémák merülnek fel újra és újra?
Most pedig tekintsd át édesanyád leírását a 11. napról!
Anyukád hogyan viselkedne egy hasonló helyzetben? Van-e bármilyen szokásod, jellemződ vagy hajlamod, hitrendszered, mely anyukádéhoz hasonló? Látsz-e ismétlődést, ciklikusságot?
Ha igen, ez a hasonlóság miként kerül kifejezésre?
Jegyezd le a füzetedbe ezeket a hasonlóságokat!
Szanszkrit Mantra: :: Om Anandham Namah ::
A leválás törvénye:
„A tetteim gyönyörűségesen szabadok a végeredménytől való ragaszkodástól.”
Központi gondolat: „Ahogy elengedem az életem irányítására tett erőfeszítéseimet, az univerzum végtelen bőséggel halmoz el engem”
Meditáció magyarul:
Meditáció angolul:
Üdvözöllek a 13. napon!
A bőségtudat egy olyan elmeállapot, amelyben elhiszed, hogy a teremtőképességed végtelen. Felismered, hogy az univerzum bőséges, és hogy te magad is az univerzum kifejeződése vagy.
Ha elfogadod egy korlátlanul bőséges univerzum létezését, abbahagyod a körülmények miatti aggódást, és azt hogy folyton megoldásokon töröd a fejed a vágyaid eléréséhez.
Ez a lényege a leválasztódás törvényének. Ez a törvény arra tanít, hogy fordítsd a figyelmed a vágyad tárgyára, tedd meg a szükséges lépéseket, hogy elérd az álmod, és találj bizonyosságra a bizonytalanság bölcsességében úgy, hogy elengedsz minden ragaszkodást a végkimenetelt illetően. Ez céljaink elérésének egy lényeges lépése.
Gondolj bele, hányszor történt meg veled, hogy nem bírtad felidézni valaki nevét, hiába erőltetted az agyad. Végül hosszas hiábavaló töprengést követően felhagytál a próbálkozással, majd egy kicsivel később ez a név csakúgy spontán felugrott a tudatodból.
Ugyanígy, ha a teremtés méhében elülteted a szándékod anélkül, hogy ragaszkodnál az eredményhez, a vágyad végül valóra válik.
A fizikai világban olyan korlátokba ütközünk, mint a tér, az idő, vagy a lehetőség, míg a szellemi világban ilyen korlátok nem léteznek. A lehetőségek korlátlanok, tér és idő pedig nem létezik. Csak a korlátlan lehetőség, a határtalan képesség léteznek, melyeket a gondolataiddal, a hiteddel és a szándékoddal hozol mozgásba. A bőség ebből a határtalan forrásból árad. Ezért száműznöd kell magadból a korlátozottság gondolatait. Menj közvetlenül a benned lévő forráshoz és nyilatkoztasd ki a szándékod.
Ma ültesd gyakorlatba a leválasztódás törvényét. Engedd el a végkifejlettel kapcsolatos minden ragaszkodásod, megengedve mindennek és mindenkinek, hogy az legyen, ami. Fogadd el a bizonytalanságot, és légy tanúja a megoldásoknak és lehetőségeknek, melyek spontán jelennek meg benne. Eztán lépj be a határtalan lehetőségek mezejébe, és maradj nyitott a megoldások végtelenségére.
Miközben a mai meditációra készülünk, egy pár pillanatra merengj el a mai nap meghatározó gondolatán:
Ahogy elengedem az életem irányítására tett erőfeszítéseimet, az univerzum végtelen bőséggel halmoz el engem.
Ahogy elengedem az életem irányítására tett erőfeszítéseimet, az univerzum végtelen bőséggel halmoz el engem.
Kezdjünk hát hozzá!
Végy fel kényelmes pozíciót, a kezeidet helyezd könnyedén az öledbe tenyérrel felfelé, és húnyd be a szemed. Indulj el befelé abba a csendes térbe, ahol kapcsolódhatsz a felsőbb lényeddel.
Engedd el a gondolataidat, és kezdd el figyelni a légzésed. Minden egyes légzéssel egyre jobban ellazulsz, megpihensz, békésebbé válsz.
Most pedig lágyan emeld be a leválasztódás mantráját.
Ismételd és hagyd áramlani magadban erőfeszítés nélküli könnyedséggel.
Om anandam namah, Om anandam namah: a tetteim gyönyörteljesen szabadok az végeredményt befolyásoló ragaszkodástól, Om anandam namah.
Ha észreveszed, hogy megzavarnak a gondolataid, a külvilág zaja, vagy a testérzeteid, egyszerűen csak irányítsd vissza figyelmed a mantra ismétlésére: Om anandam namah.
Most kérlek, hogy merülj el a meditációban!
Én majd figyelem az időt, és lágy kongatással jelzem a mantrázás elengedését: Om anandam namah, Om anandam namah.
A kongatást követően hagyj fel a mantra ismétlésével, a tudatosságod hozd vissza a testedbe.
Pihenj pár pillanatig, lassan, mélyen lélegezz.
Ha készen állsz, lassan nyisd ki a szemed.
Nap közben engedd el a ragaszkodásod a céljaidhoz vezető út irányításával kapcsolatban azáltal, hogy felidézed a mai nap meghatározó mondatát:
Ahogy elengedem az életem irányítására tett erőfeszítéseimet, az univerzum végtelen bőséggel halmoz el engem.
Ahogy elengedem az életem irányítására tett erőfeszítéseimet, az univerzum végtelen bőséggel halmoz el engem.
Ahogy elengedem az életem irányítására tett erőfeszítéseimet, az univerzum végtelen bőséggel halmoz el engem.
Élvezd ezt a napot a maga teljessségében, olyannak, amilyen – telis-tele mindenféle lehetőségekkel!