Kihívás Önmagadért -8.nap

Ezen a héten megtanulod majd, hogyan tudsz nagyobb bőséget teremteni az életedben a Deepak Chopra könyvében szereplő 7 spirituális törvény alapján.
„A tiszta potenciál törvényén keresztül bármit, bármikor és bárhol megteremthetek”
Ma az 1. törvényre fókuszálunk, ami az igazi potenciál törvénye.
Ez alapján alapállapotunkban tiszta tudat vagyunk, tiszta potenciál és az összes lehetőség mezeje. Amikor felfedezed igazi valódat és elkezded tudni, hogy ki vagy valójában, akkor a tiszta létezést tapasztalod meg és így minden kihívás elé félelemmentesen állsz majd. Ebben az állapotban, énednek a végtelen és örök erejére vagy rákötve, mely embereket, helyzeteket és körülményeket vonz, hogy a legmélyebb vágyaidat támogassák. Ahogy részt veszünk mindennapi cselekedeteinkben, néha hallunk gondolatokat és véleményeket, amiket tényeknek vannak feltüntetve, melyek nincsenek az isteni valónk szerint kezelve. Például hallhatunk olyan híreket, amelyek szerint a jó munkák ritkák, a globális pénzügyi helyzet sötét, illetve a világ nyersanyag készlete gyorsan csökken. Fontos tudni, az ilyesfajta kijelentések nem univerzális igazságok, inkább a kollektív tudattalant mutatják… egy átfogó hiányérzetet és a versengés hamis illúzióját.
Ha ennyi negativitás vesz körül, hogyan is tudnánk felfedezni önmagunk legmélyebb részeit? Csendben maradva képesek vagyunk ráhangolódni önmagunkra, hogy a benső tudásunkat felkarolhassuk. A szellemmel vagy a felsőbb énnel összehangolódva lehalkítjuk háromdimenziós világunk fecsegését és negativitását és hozzáférünk a végtelen erőnkhöz. Itt, a mozdulatlanságban, megtapasztaljuk a benső lényegünket, ami hozzájárul ahhoz, hogy megteremtsük a szívünk igényeit és vágyait.
Azzal, hogy minden nap eltöltesz egy kis időt csendben csatlakozva a természethez, megtapasztalhatod tökéletes intelligenciáját, ami megengedi, hogy a magasabb tudáshoz csatlakozz.
Egy másik módja a benső nyugalom megteremtéséhez, ha ítéletmentesek maradunk emberekkel és körülményekkel kapcsolatban, elengedjük a minősítgetéseket: azt, hogy jó vagy rossz, helyes vagy helytelen. Ha elítélünk embereket és történéseket az életünkben, turbulenciába keveredünk, ami megnehezíti, hogy a magasabb énhez tudjunk kapcsolódva lenni. Abbahagyva ezt az igényt megtalálhatjuk a mély mozdulatlanságot.
Ahhoz, hogy mára a tiszta potenciál állapotába helyezhessük magunkat, határozd el magad, hogy egy kis időt ma csendben leszel és a természetben. Szabadítsd fel magad attól az igénytől, hogy embereket ítélj el. Mondd magadnak:
„A mai napon ítéletmentes maradok.” És időnként emlékeztesd magad erre a kijelentésre.
Készülj fel a meditációra. Engedd meg ennek a gondolatnak, hogy beágyazódhasson a tudatodba:
„A tiszta potenciál törvényén keresztül bármit, bármikor és bárhol megteremthetek.
A tiszta potenciál törvényén keresztül bármit, bármikor és bárhol megteremthetek.”
És most kezdjük. Keress egy kényelmes pozíciót, helyezd kezeidet az öledbe és csukd be szemed. Most indulj el befelé, abba a benső csend terébe, ahol kapcsolatot teremthetünk a felsőbb énünkkel. Engedj minden gondolatot tovább szállni és figyeld meg ahogy kilélegzel, belélegzel. Minden kilégzéssel és belégzéssel engedd meg magadnak, hogy egyre jobban ellazulj, egyre kényelmesebben érezd magad, egyre nagyobb békére lelj. Gyengéden vezesd be a tiszta potenciál szanszkrit mantráját, ismételgesd mentálisan és engedd, hogy megerőltetés nélkül, könnyedén áramoljon:
„Om Bhavam Namah, Om Bhavam Namah”
Én vagyok az abszolút létezés, minden lehetőség mezeje.
Bármikor észreveszed, hogy elterelődött a figyelmed gondolatok által, vagy érzetek jelennek meg a testedben, zajok a környezetedben, egyszerűen csak hozd vissza a figyelmedet a mantrára és továbbra is ismételgesd mentálisan. Folytasd a meditációdat, majd én figyelem az időt és a meditáció végét egy lágy csengő jelzi.
„Om Bhavam Namah, Om Bhavam Namah”
[meditáció vége]
Itt az idő elengedni a mantrát. Kérlek, hozd vissza a tudatodat a testedbe. Pihenj meg egy pillanatra, lélegezz mélyeket, lassan, be és ki. Amikor úgy érzed készen állsz, gyengéden nyisd ki szemeidet.
Ahogy folytatod a napodat, vidd magaddal a bőség érzetét, és emlékeztesd magad a mai központi gondolatra:
„A tiszta potenciál törvényén keresztül bármit, bármikor és bárhol megteremthetek.
A tiszta potenciál törvényén keresztül bármit, bármikor és bárhol megteremthetek.
A tiszta potenciál törvényén keresztül bármit, bármikor és bárhol megteremthetek.”
Namaste! 🙏
Meditáció magyarul:
Meditáció angolul: