Kihívás Önmagadért – 2. nap

  1. nap

Sziasztok!

íme a mai  feladat.

Nagy boldogság, hogy ennyien adtatok magatoknak 15 perc csendet és befeléfordulást!

Remélem, hogy a feladat szép emlékeket, a hála érzetét és nyitott szívet hozott nektek, valamint mosolyt csalt az arcotokra! Öleljük magunkhoz ezeket az érzelmeket és mondjunk köszönetet azért, ahogyan ezek az életünkben közreműködtek!

A nap központi gondolata: „A személyes bőségemet egy végtelen forrásból teremtem meg”.

A mai nap folyamán, lehetőségetek nyílik arra, hogy az életünkben másokra tekintsünk

 

Ezúttal készíts egy listát azokról az emberekről a saját életedből, akiket sikeresnek tartasz. Az emberek létszáma nem fontos – nincs felső határ. Ezek az emberek lehetnek családtagok, barátok, munka- vagy iskolatársak vagy a környezetedben élők, múltbéli vagy jelenlegi ismerősök. Olyan emberekről van szó, akik beteljesítették életfeladataikat (az összeset vagy csak néhányat).

Ne feledd – a siker fogalma relatív, és az sem szükséges, hogy anyagi jellegű legyen. Határozd meg te magad a siker fogalmát!

Habár egyszerűnek tűnnek ezek a feladatok, de minél többet fektetsz bele, annál többet kapsz vissza!

Ne feledd – írj egy “2. nap, és ”-t a post alá kommentben, mihelyt elvégezted a feladatot és végig hallgattad a vezetett meditációt!

Segítségképpen egy kis magyarázat:

Aham Brahmaszmi azaz “A lényem veleje a végső valóság” egy szanszkrit mantra.

Az Aham Brahmaszmi kifejezéssel írják le az „atman” (egyéni önvaló vagy lélek) és a „Brahman” (a végső) egységét. Rendszerint „Én Brahman vagyok”-nak fordítják vagy kevésbé szöveghűen „Isteni vagyok”. A magasabb önvalóval való egyesítész tükrözi.

Amikor az “Aham Brahmaszmi” kifejezést használod, tudomásul veszed, hogy te magad vagy a világ – te vagy a mindenség.

Te vagy az univerzum teremtője Te vagy a saját valóságod megteremtője Te vagy a saját történeted írója Te magad vagy a bőség

Írd meg azt, amit szeretnél megélni!

Meditáció magyarul:

[https://www.youtube.com/watch?v=IfQlq58_g80](https://www.youtube.com/watch…)

Meditáció angolul:

[https://youtu.be/6NdUt3mCYHI](https://youtu.be/6NdUt3mCYHI…)

2.nap meditáció magyar fordítása:

Minden anyagi teremtmény, melyet látunk, hallunk, ízlelünk, tapintunk, szagolunk, ugyanabból a dologból van, és ugyanabból a forrásból származik. Ezt az 5 érzékszerven túli forrást mi különböző nevekkel illetjük: Isten, magasabb erő, szent szellem vagy talán univerzum.

A kulcs ahhoz, hogy bőséges életet éljünk az, hogy elfogadjuk, hogy a bőség ebből az egységes mezőből jön, melyen belül a végtelen kreativitás csak arra vár, hogy hívd magadhoz. Akár több szeretetet, örömöt, barátot, pénzt, vagy jobb egészséget szeretnél, ez mind a tiéd lehet, csak kérj, fogadj el, és legyen az a szándékod, hogy elengedsz minden ellenállást, amelyet a bőséggel kapcsolatban eddig tapasztaltál magadban. Hagyd el azokat a hiedelmeidet, melyek szerint korlátozva vagy. Nyisd meg az elméd és a szíved a lehetőségre, hogy bármit magadhoz vonzhatsz, amit csak akarsz az életben, és a bőség repülni fog hozzád, könnyen és erőlködés nélkül. Az igazi bőség a gondolatoknál kezdődik, a szándék csak ezután jön, és fontos látnod, hogy mit akarsz, hogy megtörténjen. Ezután jön a várakozás, és egy átható érzés, mely tudatja veled, hogy lehetsz bármi, tehetsz bármit, lehet bármid, amire csak vágysz mindaddig, amíg ez téged szolgál és közben nem tesz kárt másnak. Ez a vonzás tökéletes kivitelezése.

Ahhoz, hogy a végtelen bőséget behívd az életedbe, amely máris létezik körülötted, csupán a tudatosságodra, szándékra, és csendre van szükség. Nem érdekes, milyen volt az életed a múltban, most eljött az ideje, hogy élvezd a bőség gyümölcseit, csak fordulj a forráshoz és fogadd el mindazt, ami ott vár rád.

A mai meditációhoz tedd fel ezt a kérdést magadnak: „Miből szeretnék többet az életemben?”

Engedd, hogy a válasz segítsen neked az egyértelmű szándék kialakításában, bármi is az. A meditációban elültetjük ezt a szándékmagot az egységes mező földjébe, és engedjük, hogy az univerzum gondoskodjon a részletekről.

Ahhoz, hogy előkészüljünk az egységes mezőhöz, vagyis minden bőség forrásához való kapcsolódáshoz, összpontosítsunk a mai központi gondolatunkra:

„A személyes bőségemet egy végtelen forrásból teremtem meg”.

Most kezdjük el. Találj egy kényelmes helyzetet a meditációhoz, helyezd a kezeidet az öledbe és csukd be a szemed. Fordulj a belső csended felé, ahol megtalálod a kapcsolódást a felsőbb szintekhez. Engedd el a gondolatokat. Figyeld a légzésed, ki-be. Minden egyes lélegzetvétellel érezd magad egyre békésebbnek, nyugodtabbnak, kipihentebbnek. Finoman ismételgesd magadban vagy kimondva a mai szanszkrit mantrát: Aham Brahmasmi. Lényem lényege a végső valóság.

Ha bármi megzavar, csak térj vissza a mantra ismételgetéséhez. Kérlek, folytasd a meditációt, én majd figyelek az időre. Amikor meghallod a finom csengetést, az jelzi majd, hogy ereszd el a mantrát.

Csengetés után:

Itt az ideje, hogy elereszd a mantrát. Kérlek, vidd a figyelmedet a testedre, lassú és mély légzéssel pihenj még egy kicsit. Amikor úgy érzed, hogy készen állsz, finoman nyisd ki a szemed!