Rá sem ismerünk a mai gyermekekre!

Egyre többször halljuk a kérdést:”Mi történik tulajdonképpen a mai generációval?” „Miért állnak ellen a meglévő társadalmi normáknak és környezetüknek, zavarba hozva szüleiket, nevelőiket?
indigo2Nehezen viselik a mai szocializációs rendszert, nem tudnak és nem is akarnak beilleszkedni. Lázadnak a maguk módján, mindenről véleményük van, „izgágák és nehezen kezelhetőek”.
Ugyanakkor a szemükben végtelen szeretet és értelem tükröződik. Ezeknek a gyerekeknek a megjelenése mélyebb jelentéssel bír.
Talán már hallottad a megfogalmazást, hogy “Indigók”, így szokták emlegetni őket.
Ez csak arról szól, hogy általában indigó színű az aurájuk, de ez sem igaz mindegyikükre!
Nem is ez a lényeg! Érzékenyebbek az őket érő ingerekre, olyan dolgokat is érzékelnek amiket az átlag felnőtt nem. Lelkük eredendő bölcsességgel öltött testet, így a hagyományos gondozás, nevelés, oktatás és családi elképzelések náluk kudarcot vallanak.
Nekünk, felnőtteknek jutott az a nemes feladat, hogy segítsünk nekik, megtalálni IGAZI ÖNMAGUKAT. Itt az ideje bátorságot gyűjtenünk , hogy a helyzettel mi magunk foglalkozzunk és szívünknek megfelelően cselekedjünk!

A megoldás, hogy kilépünk az eddigi konvencionális gondolkodásunkból és elkezdjük keresni azokat az információkat, érzéseket amelyek túlmutatnak a káoszon! Elkezdünk más nézőpontból közelíteni a gyerekekhez és vállaljuk a felelősséget értük!indigo11
Fontos, hogy legyünk nyitottak az elképzeléseikre, hallgassuk meg őket, figyeljünk gondolataikra, hiszen újat hoznak, olyat, amitől mindannyian fejlődhetünk.

Itt az ideje kinőni a régi rendszert és egy újat létrehozni helyette!!
Figyeljünk gyermekeinkre, ők megmutatják hogyan kell!

Folyt.köv.